Zeker goed plan is alleen de belangrijkste stap naar het succes van zeker project. Ie echte karwei begint onmiddellijk nadat ie projectplan gereed is. Als projectmanager moet je de evolutie betreffende het project volgen en ervoor zorgen dat u het initiële plan zojuist veel misschien volgt. Plus de gemakkelijkste manier om dit te bereiken, ben door ie gebruik over projecttracking-software. De is beslist bekend feit dat de oorspronkelijke plan niet steeds aan jouw verwachtingen voldoet. Het onvoorspelbare gebeurt. Vanwege de kansen op projectsucces te vergroten, moet de projectmanager, zodra uw project is opgestart, constant de voortgang volgen door betreffende erbij blijven over enigszins stuk voor stuk doet. Daarginds bestaan verscheidene factoren dat onder controle moeten terechtkomen gehouden: bezigheden, middelen en karwei, budgetten plus kosten, voortgang.

Bezigheden

Bezigheden in zeker project inslikken terechtkomen gecategoriseerd op beginsel over bepaalde kenmerken als projecten, fasen, mijlpalen en taken (de term taak werd aangaande een algemeen daarvoor al dat termen gebruikt). Dus mijlpaal ben dus belangrijke gebeurtenis dat een einde betreffende een belangrijke fase van dus project markeert. Plus wegens die reden ben u beheren met mijlpalen de grootste factor. Dit bedragen bij essentie de deliverables dat jouwe projectsponsors mogen onthouden en blijven verzoeken. Jou moet dit datums onmiddellijk terugroepen wegens dezelfde gewaarwording van vertrouwen te wekken dichtbij je vermogen wegens bij de hoogte bij blijven betreffende de zaakjes. De sleutel alhier is om een duidelijke lay-out te hebben betreffende het mijlpalenplan en wegens ervoor bij zorgen dat u ze controleert als voltooid in de reeds geplande datums. Je moet gaan het eerder doen, maar niet later. De onderstaande belangrijke bezigheden zijn de lage niveaus. Aangezien fases slechts beslist samenvatting van al deze taken is, ligt ie voor de kwast dat zodra de taken efficiënt terechtkomen gevolgd, ieder bovenstaande niveaus tot naast het rootproject ook door schema liggen. In deze geval zijn de sleutel het eenvoudig bepalen met het kritieke pad met het project en u constant volgen van dat taken. Projectbeheertools zoals Gantt-diagrammen kunnen die taak zojuist gemakkelijk voorstelbaar maken.

Middelen

Als de gaat door middelen is er twee belangrijke factoren die aan zicht moeten worden gehouden. Overallocation en resource beschikbaarheid. Ervan uitgaande dat u initiële projectplan een exact gedaan plan was en er genkel overallocation was na de starten van het project, kunnen er veel affaires veranderen. Taken kunnen uitlopen of overlappen resulterend dichtbij een overkapping of zeker gebrek naast middelen. Projectmanagers moeten al deze volgen en oplossen. Dit gebeurt door middel van resource leveling, handmatig of automatisch. Een resource management-software moet dit proces veel vergemakkelijken.

Budget plus kosten

Dus succesvol project is de plan datgene erin budgetbeperkingen werd voltooid. De prijs moeten zo laag voorstelbaar terechtkomen gehouden. Bijvoorbeeld hierboven is te kijken, zou moeten een volgen secure data room met slechte bronnen ertoe leiden dat middelen overuren maken plus zeker de kosten verhogen.

Volg projecten aan het gebruik over basislijnen

De sleutel tot en met voortgangsregistratie is ie basislijnplan. Door beslist plan binnenshuis volgen, moet u ietwat beschikken over teneinde mee binnen vergelijken. Ie basislijnplan bevat de oorspronkelijke ofwel geplande schattingen hoe u de werkelijke voortgang door u plan kunt volgen.

Wanneer maak je zeker basislijn?

Meestal worden zeker basislijn gemaakt onmiddellijk na u projectplan zijn voltooid. Voer taken in, leg dependencies vast en wijs resources en prijs toe. Zodra u schema zo aangenaam mogelijk is aangepast, en eer u begint met traceren, slaat de het basislijnplan op. In bepaalde voorvallen, wanneer de projectplanning lang is, alsof ie project is begint maar goedgekeurde wijzigingen plaatsvinden, kan de projectmanager meerdere basislijnen opslaan om de veranderende basislijnwaarden in de tijdsduur bij registreren. Dit zijn handig daarvoor toekomstige ervaringen wegens te buitenkant wat slecht gepland was.

Hoedanig kan dus baseline helpen

Dus basislijn bestaan essentieel ervoor u bijhouden met de voortgang. De oorspronkelijke schattingswaarden bedragen referentiepunten op welke manier u ie bijgewerkte project (taken, resources, toewijzingen, kosten) moet gaan matchen. Nadat dezelfde basislijn ben opgeslagen, kunt u de voortgang volgen sinds de varianties middenin basisschattingen plus werkelijke geplande feiten bij bekijken. Basisinformatie die consistent verschilt betreffende de huidige het verzamelen van gegevens, geeft aan dat het oorspronkelijke plan onnauwkeurig was plus beslist signaal behoren moeten bedragen voor de de komende tijd.